Res publica - volby 2010

Původně jsem na toto téma psát nechtěl, ale tento článek (iHNed.cz, Nová superstar politické scény? Nejpopulárnějším politikem je Radek John) mě přesvědčil k tomu, že i já nakonec přispěju svým zrníčkem do špatně rozjetého volebního kolotoče. Nebudu psát o tom, co si myslím o současném stavu na českém hřišti ... a o stavu na tom evropském už vůbec ne. Jen čistě ze svého pohledu a v rychlosti shrnu voličovu Sophiinu volbu.



Věci veřejné
aneb Radek John a jeho harém.
Zmíněný článek v celé nahotě ukazuje stav myšlení českých voličů.
  • 61% lidí si plete volby s přiblblou televizní anketou (TýTý, Anno, ... šasku zvol si svého kašpárka)
  • 61% lidí volí stranu, za kterou je vidět pouze jediný člověk a pak už tam není nikdo (a ono to procento bude ještě o fous vetší, SPOZ je totéž)
  • 61% lidí vůbec neřeší, že ta strana de facto nemá žádný program
  • a 61% lidí zřejmě jen přehlédlo, že John zrovna nepatří mezi ty co nelžou a nekradou. 
Co z toho všeho tedy zůstává?
Že tady  máme jednomužnou stranu pána, který se veze čistě na vlně své bývalé televizní slávy býválého bojovníka proti nepravostem. Který doufá, že tohle vše zakryje všechno ostatní ... a bohužel se mu to daří. Parlamentní účast VV je druhá nejhorší možná povolební zpráva, ta první je "komunisté sestavili většinovou vládu".

Top09
aneb Schwarzenberg s Kalouskem.
Pořád za tímto duem vídím jako Šéfa spíše Kalouska, který se jen potřeboval dobře zakrýt někým mediálně známým, politicky činným a s víceméně čistým štítem ... a na výběr moc nebylo. Kalousek je pro mě čistá esence "černoprdelníka", když ho vidím, tak si nemůžu nevzpomenout na slova Karla Čapka (čert ví, zda to napsal, nicméně sedí to přesně) "Trochu pomoci, více škodit, to se může vždycky hodit". Pan Kalousek se naškodil už dost, myšlenkových veletočů předvedl též pěknou řádku, já myslím, že to stačilo.

SPOZ
aneb Zeman revival.
Rád čtu a poslouchám rozhovory s Milošem Zemanem, je to pán, kterému to myslí a nebojí se. S názory nemusím vždy souhlasit (a nesouhlasím), nicméně za ty dvě zmíněné věci si ho vážím. Bohužel se do vyšší manažerské funkce nehodí a to už jednou prokázal. Svoje lidi prostě nezvládá a má na ně silně špatný "čich" (po jeho zádech vylezl Gross, on pomohl na světlo Špidlovi, Šlouf, zatím jediný odsouzený ministr byl jeho ministrem ...). Nehledě na to, že jeho strana je opět pouze one man show, takže souhlasím že "Není čas na chyby" a hlas pro SPOZ je chybou.

Zelení
po pánu mnoha kabátů je tu strana bez tváře a bez myšlenky. Větrníky se dotočily, slunce už jím nesvítí ... končíme.

Lidovci
stejná písemka, stejné chyby (© Marečku, podejte mi pero!) jako u zelených ... a po zásluze i stejný konec

Komunisté
aneb mord parta z ulice Politických vězňů (tomu říkám silně zvrhlý smysl pro humor).
Netřeba rozebírat, je potřeba počkat až tato strana sama vymře a HLAVNĚ nezapomenout.

ČSSD
aneb Jirka s Jardou a mediální hrátky
Paroubek je dle mého názoru člověk, který neunesl tíhu funkce a prostě se zbláznil. Udělá vše pro to, aby zůstal co nejdéle v záři reflektorů ... pomožme mu prosím ke klidu na duší tím, že ČSSD hlas nedáme.
Tvrdík, Dimun a kolektiv už svoji neschopnost a nekompetenci ukázali v plné síle, opakovaného pokusu netřeba.

ODS
říká se, že jednooký mezi slepými králem. Kyklop s šedým zákalem je proti ODS pan Bystrozraký.
Bohužel jiná volba tady není, volit mini strany znamená vyhodit svůj hlas, VV a Top09 jsou pro mě z výše uvedených věcí nevolitelní (byť jsem všema 10ti pro novou krev, tak tohle nová krev není) a rudá ani oranžová nepřichází v úvahu.

To je bída ... a nakonec ještě v nějakém křesle zasedne John.

· · ·  — — —  · · ·
S.O.S. (save our souls)

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu