Rok ve vinařství
Pro všechny zájemce, které už nebaví o víně pouze číst, vyprávět či teoretizovat tu máme jednu zajímavou nabídku.
Poznejte život ve sklepě či vinohradu zblízka a na vlastní kůži.
Poznejte život ve sklepě či vinohradu zblízka a na vlastní kůži.
Vyberte si jednu či více činností, které si chcete vyzkoušet a napište nám o tom na náš email info@dva-duby.cz. Jakmile bude některá z vybraných akcí v našem plánu, tak Vás zkontaktujeme a doladíme detaily Vaší návštěvy u nás. Rádi Vám pak samozřejmě pomůžeme s dopravou či ubytováním.
Netřeba se bát … práce s vínem je vždy hlavně zábavou :-)
- řez révy. Typicky únor až duben. V ranějších termínech je to čistý a mrazem ostře štípající vzduch, bílá krajina kolem, ticho ve vinohradech a kvalitní oblečení na sobě. V pozdních termínech pak krásné jarní počasí, probouzející se příroda a krátký rukáv.
- vyvázání révy. Následuje po řezu. To, co zůstalo, je potřeba vyvázat k drátěnce, dát révě tvar.
- stáčení vína. Může se objevit po celý rok. Jedná se o stočení vína z kvasnic a následné naplnění vína do čistého sudu. Aneb víno teče proudem.
- zelené práce. Typicky květen až říjen. Probírka hroznů a listové plochy. Není nic lepšího, než si po takovéto "práci" lehnout do vinohradu a užít si západ slunce.
- biodynamický postřik, březen až srpen. Znáte nějakou lepší činnost, než v 5 hodin ráno míchat celou hodinu chvíli po směru a chvíli proti směru hodinových ručiček obsah kravského rohu? .... bez přestávky!
- vinobraní, září až listopad. Po všech těch sladkých hroznech, moštu a burčáku se člověk nakonec stejně nejvíc těší na dobré hořké pivo.
- lahvování. Taktéž se může objevit celý rok. Aneb finis coronat opus
Komentáře
Okomentovat