Rok ve vinařství

Pro všechny zájemce, které už nebaví o víně pouze číst, vyprávět či teoretizovat tu máme jednu zajímavou nabídku.
Poznejte život ve sklepě či vinohradu zblízka a na vlastní kůži.

Vyberte si jednu či více činností, které si chcete vyzkoušet a napište nám o tom na náš email info@dva-duby.cz. Jakmile bude některá z vybraných akcí v našem plánu, tak Vás zkontaktujeme a doladíme detaily Vaší návštěvy u nás. Rádi Vám pak samozřejmě pomůžeme s dopravou či ubytováním.

Netřeba se bát … práce s vínem je vždy hlavně zábavou :-)

  1. řez révy. Typicky únor až duben. V ranějších termínech je to čistý a mrazem ostře štípající vzduch, bílá krajina kolem, ticho ve vinohradech a kvalitní oblečení na sobě. V pozdních termínech pak krásné jarní počasí, probouzející se příroda a krátký rukáv.
  2. vyvázání révy. Následuje po řezu. To, co zůstalo, je potřeba vyvázat k drátěnce, dát révě tvar.
  3. stáčení vína. Může se objevit po celý rok. Jedná se o stočení vína z kvasnic a následné naplnění vína do čistého sudu. Aneb víno teče proudem.
  4. zelené práce. Typicky květen až říjen. Probírka hroznů a listové plochy. Není nic lepšího, než si po takovéto "práci" lehnout do vinohradu a užít si západ slunce.
  5. biodynamický postřik, březen až srpen. Znáte nějakou lepší činnost, než v 5 hodin ráno míchat celou hodinu chvíli po směru a chvíli proti směru hodinových ručiček obsah kravského rohu? .... bez přestávky!
  6. vinobraní, září až listopad. Po všech těch sladkých hroznech, moštu a burčáku se člověk nakonec stejně nejvíc těší na dobré hořké pivo.
  7. lahvování. Taktéž se může objevit celý rok. Aneb finis coronat opus
Budeme se těšit na Vaši návštěvu.


Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu